Scooter blok ( vespa boppeling ? )

Zelfbouw bikes gerelateerde vragen - Home made bikes related questions

Moderators: Patrick, Lg tweewielers, minipower, DMZohrab

Gast

Bericht door Gast »

als jij een minibike koppeling heb.dan kan jij ook het minibike achter tand wiel gebruiken.het enige probleem dat je ondervind is de koppeling monteeren aan je krukas.neem bv een koppeling van een blata minibike,want die past in een sendia koppelings huis.je moet wel je puch krukas verslijpen,om de koppeling te kunnen monteeren.
succes
Gebruikersavatar
TnTnelis
forum gebruiker
Berichten: 2447
Lid geworden op: do 16 dec 2004, 21:44
Locatie: Leiden

Bericht door TnTnelis »

Het komt er op neer dat als je voor een kleiner tandwiel plaats je meer trekkracht heb, en minder top snelheid. Dat snap je ga ik van uit.

Als je an nu direcht op je krukas zonder interne vertanding gaat gaat werken. moet je dus een hele andere vertanding aanhouden. Omdat standaard in bijv. puch al een interne verlichtende vertanding zit. Op het koppelingshuis zitten iets van 15tanden, en op secundaire tandwiel iets van 30 ofso.(de getallen kloppen niet!!!)

Dat gat van je interne vertanding moet je zien op te vullen met je tandwielen op je wiel en krukas. Dus je voortandwiel moet velen malen kleiner zijn dan normaal, en achter groter. Om toch aan een licht genoege vertanding te komen om weg te rijden.

Hopelijk snap je het nu.

Niels
Plaats reactie