minibike slaat uit

Alle vragen/opmerking m.b.t een chinese minibike
O.a: Sendai, V-racer, lucky 7 en die er op lijken. - Chinese bikes related questions

Moderators: minipower, Patrick, Lg tweewielers, DMZohrab

Gesloten
paul

minibike slaat uit

Bericht door paul »

hey ik heb dus al een tijdje een minibike [nieuw gekocht]

dus gisteren denk ik ga alles even in orde maken er zat speling op mijn gaskabel en mijn steppies krijg ik niet vast ook starte mijn minibike heel erg slecht [volgens mij alleen als die een beetje warm werd ik moest denk wel 30 x trekken voordat die aan wilde slaan maar als ik hem uitzetten en weer aantrok dan starte die in 1x ook draaie hij goed stationair tot gisteren......

ik heb dus mijn gaskabel losgehaalt en gesmeerd en ingekort om dat die te lang was en omdat die slecht starte dacht ik mischien moet de gasnaald een tandje hoger dus ik gasnaald tandje hoger alles weer in elkaar gezet en toen starte die helemaal niet dus ik gasnaald weer op de oude stand terug gezet alles weer in elkaar en nu krijg ik hem ineens makkelijker gestart als die koud is maar het probleem is dat als die heel eventjes loopt 2 minuten en net warm begint te worden uitslaat ook tijdens het rijden als ik hem start ik ga snel rijden ineens whoaap
Ice-Biker

Re: minibike slaat uit

Bericht door Ice-Biker »

paul schreef:hey ik heb dus al een tijdje een minibike [nieuw gekocht]

dus gisteren denk ik ga alles even in orde maken er zat speling op mijn gaskabel en mijn steppies krijg ik niet vast ook starte mijn minibike heel erg slecht [volgens mij alleen als die een beetje warm werd ik moest denk wel 30 x trekken voordat die aan wilde slaan maar als ik hem uitzetten en weer aantrok dan starte die in 1x ook draaie hij goed stationair tot gisteren......

ik heb dus mijn gaskabel losgehaalt en gesmeerd en ingekort om dat die te lang was en omdat die slecht starte dacht ik mischien moet de gasnaald een tandje hoger dus ik gasnaald tandje hoger alles weer in elkaar gezet en toen starte die helemaal niet dus ik gasnaald weer op de oude stand terug gezet alles weer in elkaar en nu krijg ik hem ineens makkelijker gestart als die koud is maar het probleem is dat als die heel eventjes loopt 2 minuten en net warm begint te worden uitslaat ook tijdens het rijden als ik hem start ik ga snel rijden ineens whoaap
heb ik ook gehad maakt hij dan een soort lawaaitje van pwuuuut pwuut pwuut :p zoiets
ik had ook dat ik moeilijk kon starten bouzie effe aanspannen plus ook werken met de choce als je een koude motor hebt ik wilde dat niet geloven dat mijn vader dat zij en wilde het ook niet doen maar uiteindelijk werkt het wel .
dus kzou zeggen probeer gewoon met choce en als hij warm heeft niet meer.
hoop dat het helpt
paul

Bericht door paul »

ik krijg hem alleen gestart met dat chokehendeltje naar beneden als ik hem omhoog doet slaat die uit ook als ik gas geeft terwijl ik het hendeltje omhoog doe

bovendien reed mijn mini altijd goed en ik starte hem altijd met het choke hendeltje naar beneden paar x gas geven zodat hij beetje warm werd en ik kon zo wegrijden [choke hendeltje nog steeds naar beneden]

en hij maakt geen pwuut pwuut pwuut geluid :lol:
Ice-Biker

Bericht door Ice-Biker »

paul schreef:ik krijg hem alleen gestart met dat chokehendeltje naar beneden als ik hem omhoog doet slaat die uit ook als ik gas geeft terwijl ik het hendeltje omhoog doe

bovendien reed mijn mini altijd goed en ik starte hem altijd met het choke hendeltje naar beneden paar x gas geven zodat hij beetje warm werd en ik kon zo wegrijden [choke hendeltje nog steeds naar beneden]

en hij maakt geen pwuut pwuut pwuut geluid :lol:
lol oke maar ,
nu je hem nie kan starten moet je tog proberen omhoog ik moest het ook doen vroeger kon ik hem ook zo starten nu niet meer maar als hij draaid
moet je er wel opletten da ge da hendeltje naar beneden doet hé want als da nog altij naar boven is ja kan ik geloven je niet vooruit geraakt dan sputtert hij gelijk :p
maar anders kan ik u nie helpen ze srry
paul

Bericht door paul »

ik denk dat ik het probleem heb gevonden ik heb er nieuwe benzine bij gegooit in het boekje staat dat je 1:25 moet smeren en dat heb ik dus gedaan en ik gooi er nu brommix bij en hij loopt nu weer

ook krijg ik hem nu wel goed gestart ook als die koud is dus ik denk dat ik te vet heb gesmeerd

alleen als ik volgas rij nu dan slaat die af en dan tijdens het rijden als de motor niet meer draait start ik hem weer en rijd die weer prima

ik denk dat dat sponsje in me filter te weinig lucht doorlaat ofso

maarja die chinese rommel is natuurlijk ook allemaal troep en gaat snel kapot :roll:

wel heel raar tot hij altijd goed gelopen heeft met 1:25hij starte weel altijd heel slecht nu niet meer
AngelEyes

Bericht door AngelEyes »

Luchtfilter moet je idd zo snel mogelijk vervangen door een sportluchtfilter. Die spons die erin zit trekt alleen maar vuil aan wat je caburateur ingaat, wat weer zorgt voor verstopping..
Gesloten