[NMC] 4e race Zelfbouw 2005, Efden

Verslagen over gehouden of te houden races

Moderators: Patrick, Lg tweewielers, minipower, DMZohrab

Gebruikersavatar
*HANK*
forum gebruiker
Berichten: 1375
Lid geworden op: di 12 okt 2004, 21:14
Locatie: LEKKERKERK

[NMC] 4e race Zelfbouw 2005, Efden

Bericht door *HANK* »

Verslag 4e NMC Zelfbouw 2005 – Eefde


Afbeelding
Foto: Klaas v/d Woude / Start van de 1e manche Zelfbouw in Eefde.21 mei was het weer zover: de vierde NMC in Eefde stond voor de deur. We konden uitslapen deze keer vanwege de latere aanvang van de wedstrijden, omdat de vergunning nog wat moeilijk is. Rond half tien ’s ochtends kwamen we aan op de baan en we waren zo te zien weer net op tijd om nog een redelijk plaatsje te bemachtigen.

Omdat er maar 20 rijders aan de start mochten staan per klasse, en gezien het feit dat de Zelfbouw daar dit jaar boven zit, besloten we na overleg met André om alle rijders na de 20e plaats onder te brengen bij de senioren B, om niemand naar huis te sturen.
Drie poletrainingen moesten daar uitsluitsel over geven. De eerste 20 reden in de Zelfbouwklasse en de rest moest meerijden met de Senioren B. Dit voorstel werd met de rijders besproken en iedereen kon zich daar in vinden.

Poletrainingen
Rijden dan maar! Voor de meeste rijders was het even aftasten want het is een nieuwe baan voor ons. Er waren ook enkele rijders die op de donderdag al hadden getraind om de baan vast te verkennen. Joost v/d Woude kreeg de kans om op de snellere ex-motor van zijn broer Bert te rijden, en greep deze met twee - lederen - handen vast. Wel was het even wennen aan die motor, en aan de baan natuurlijk.
Ook was er nog wat spanning over de geluidsnorm van 97 dB. Na de eerste training zouden we de meetresultaten horen.
Marty Linders was met een 36.827 de snelste, gevolgd door Hank Kok met een 37.227. Sjoerd v/d Weide kon een 3e tijd van 38.015 neerzetten. Danny v/d Boogaart pakte de 4e tijd met een 38.282, gevolgd door Roel Loos en daarachter Ed Luiten.
Voor Hank was het niet verkeerd; een 2e tijd op een nieuwe baan! Dat kon wat worden vandaag, maar de feestvreugde werd al snel minder. Er werd Hank namelijk medegedeeld dat hij flink boven de 97 dB zat: rond de 104. Dat werd sleutelen dus, en Hank had al wel een idee waar het aan lag: het inlaatgeluid. Dus het filter maar veranderd, met als gevolg 97 dB en een bike die niet echt goed meer liep bovenin. Met wat proberen met sproeiers kon Hank het toch nog redelijk goed krijgen, maar niet optimaal.
Uiteindelijk zouden de tijden van alle drie de trainingen bij elkaar komen en daar de snelste tijden uit gehaald worden, wat er in resulteerden dat Teunis Kroes er met de 1e plek vandoor ging, gevolgd door Marty en Sjoerd op de eerste rij. De tweede rij werd bezet door Henri, Roel en Hank. Danny raakte in de training nog geblesseerd aan zijn knie, doordat hij de curbstones raakte. Danny mocht starten vanaf de derde rij. Ed mocht ook op de derde rij staan met een nieuwkomer: Erik Ritzer.
Joost zette een 13e tijd neer, wat een start in de buurt van Bas Nijland en Maikel de Lange betekende. Iets tegenvallend wel, want toch een stukje achter Ferdi Beeuwkes.

1e Manche
De opstelling was deze keer heel wat vlotter voor elkaar, mede dankzij de lijst van de startplaatsen.
Van start dan maar! Marty pakte de kopstart, gevolgd door Teunis. Ook Sjoerd was lekker vlot weg maar moest toezien dat Henri er na één ronde voorbij wist te komen.
Hank was zelf ook lekker weg en lag na één ronde op de 5e plaats met Danny in zijn nek, maar in de 3e ronde ging het voor hun beide wat minder goed. Hank kwam uit een bocht ten val door iets te vroeg de gaskraan vol open te draaien, en verloor daarmee twee plaatsen. Ook Danny maakte een uitstapje en viel terug naar de 14e plaats, maar wist uiteindelijk toch nog terug te komen naar een 8e plaats. Helaas kon hij de 2e manche niet meer rijden vanwege zijn geblesseerde knie. Bas positioneerde zich in het begin voor Joost, maar na enkele ronden kwam Joost langszij na een slipstreamvoordeeltje en een daaropvolgende binnenbocht.
Hank moest aan een inhaalrace beginnen na zijn schuivertje. Op naar Ed, die voor hem reed en in gevecht was met Roel. Na vier ronden was het gat dichtgereden en moesten we maar eens een aanval op Edje gaan ondernemen! Dat ging met redelijk succes. Het volgende slachtoffer was Roel, een ronde later.
Nu op naar Sjoerd, maar die was nog een aardig stukje vooruit. Na een rondje of zes kon Hank toch het achterwiel van Sjoerd van dichtbij zien, en in de voorlaatste ronde kon hij Sjoerd met een mooie uitrem-actie voorbij steken en de 4e plaats veroveren.
Henri had zich inmiddels verzekerd van een mooie 3e plaats. Op een veilige 2e plaats reed Teunis die Marty langzaamaan had zien verdwijnen. Het gat van 3 seconden kon Teunis niet meer dicht rijden, dus weer een overwinning van mister Linders! Joost werd 12e, achter Erik Ritzer en Ferdi Beeuwkes. Bas kon goed volgen en eindigde 13e.

2e Manche
Na de uitslag van de eerste manche was er voor Hank maar één doel: in de 2e manche voor Henri zien te komen om nog een podium te halen.
De kopstart werd gepakt door “Valentino” Linders. Marty ging er als een dolle vandoor en was ook deze manche iedereen weer te snel af (wie kan hem nog stoppen??). Henri was deze keer Teunis te slim af bij de start en pakte de 2e plaats. Hank kon volgen op de 4e plaats.
Door een klein foutje in de eerste bocht van onder andere Henri, kon Joost passeren. Het feest was echter van korte duur, want na een paar bochten was Henri weer gepasseerd, samen met Erik Ritzer.
Na één ronde had Teunis ook alweer orde op zaken gesteld. Teunis was Henri voorbijgestoken en had daarmee de 2e plek overgenomen. Ook Hank kon Henri na twee ronden passeren en de 3e plek opeisen. Inmiddels zat Sjoerd op de 5e plaats ook te loeren op Henri’s positie. Hij kon er in de vijfde ronde voorbij en vanaf die tijd hebben ze in een treintje achter elkaar aan gereden.
In het middenveld bleef het ook spannend. Ferdi Beeuwkes had Erik Ritzer en Fokko v/d Velden aan zijn achterband kleven, en ook Joost zag in zijn ooghoeken regelmatig Bas Nijland naar gaatjes zoeken.
Teunis was inmiddels al een stukje van Hank weggereden. Sjoerd zat maar in Hank’s nek te hijgen en probeerde hier en daar om hem er tussen te prikken, maar Hank kon het volhouden. Hij liep op het einde nog flink in op Teunis maar op de finish was het gat toch nog 2 seconden.
Hank was inmiddels wel weggelopen van Sjoerd, die wat minder gemakkelijk langs de achterblijvers kwam op het einde. Sjoerd voelde ook nog eens de hete adem van Henri in zijn nek, maar kwam toch op een 4e plaats over de finish. Henri volgde hem op twee tiende van een seconde. Niet ver daarachter zat Roel op de 6e plaats en als 7e kwam Ed over de finish die het tempo toch niet helemaal kon volgen. Ferdi kon Fokko v/d Velden Erik Ritzer voorblijven tot over de streep, en eindigde als 8e. Op de 11e plaats eindigde Kevin van Tienen, na een comeback van een schuiver in de door hem gevreesde eerste bocht. Op de 12e plaats was het wederom Joost, gevolgd door Maikel de Lange, die Bas nog in de laatste ronde voorbijstak.
De kop van het veld zat lekker dicht bij elkaar: plaats 2 tot en met 6 kwamen binnen 5 seconden over de streep.
Door deze uitslagen werd Marty dagwinnaar en Teunis 2e. Hank mocht de 3e trede van het podium beklimmen.

Voor de meeste rijders was het weer een super geslaagde racedag in Eefde. Wel (benauwd) warm af en toe, maar beter iets te warm dan de winterse temperaturen tijdens de 2e cupwedstrijd in Lelystad dit jaar! Ondanks onweergeroffel in de verte en een stevige bui boven de baan bleef kartbaan Eefde het grootste gedeelte van de dag droog berijdbaar, dus hebben we weer heerlijk kunnen genieten van spectaculaire races.

Danny, bij deze beterschap met de knie!

Groeten van Hank Kok #34 en Joost v/d Woude #59!
Gr HK Racing.

NK 2006 5e geworden.
NK 2007 9e geworden.
NK 2008 Bike overgedragen aan Patricia en 6e geworden.
NK 2009 rijder Patricia 3e geworden!!!!!!!
NK 2010 rijder Patricia Kampioen Zelfbouw water!!!!!!!!
NK 2011 rijder Patricia 3e geworden!!!!!!!!
Plaats reactie