Stationaire afstelbout

Zelfbouw bikes gerelateerde vragen - Home made bikes related questions

Moderators: minipower, Patrick, Lg tweewielers, DMZohrab

Plaats reactie
blanco220

Stationaire afstelbout

Bericht door blanco220 »

hey mijn Stationaire afstelbout raakt mijn uitlaat proma cc en om de carb te kunnen plaatsen moet ik mijn Stationaire afstelbout volledig indraaien anders
krijg ik hem niet geplaatst. Ik zit met een polini 65 cc met een dr kitje en een
18 mm spaco carburateur. Heeft iemand een oplossing.
groeten
Neluhz

Bericht door Neluhz »

kun je een stukje in de bocht lassen, zodat de uitlaat iets meer naar de zijkant komt?
blanco220

Bericht door blanco220 »

probleem is ik zit al tegen de frame en lassen kan ik helemaal niet. :cry:
Maar kan ik de afstelbout niet aan de andere kant plaatsen.er is een blinde gat mischien dat het iets wil zeggen.
groeten
Gebruikersavatar
Rossifumi
forum gebruiker
Berichten: 1076
Lid geworden op: di 20 apr 2004, 19:22
Locatie: Ijsselstein (UT)

Bericht door Rossifumi »

Carb. klein beetje schuin zetten een oplossing?

Heb het ook een beetje moeten doen omdat anders de brandstoftoevoer op de carburateur mijn frame raakt...

Grt.
Gebruikersavatar
John_W
forum gebruiker
Berichten: 713
Lid geworden op: wo 07 jan 2004, 23:09
Locatie: Oldenzaal
Contacteer:

Bericht door John_W »

Klein deukje in de pijp drukken onder pers of voorzichtig met een dopsleutel en een hamer een deukje slaan. Wel zorgen dat de uitlaat op een paar doeken ligt om geen andere uiterlijke beschadigingen te krijgen.
Minibike in aanbouw, meer info op:
[url=http://www.zelfbouwbikes.nl/][img]http://www.zelfbouwbikes.nl/images/banners/banner_minibike.jpg[/img][/url]
Neluhz

Bericht door Neluhz »

kan ook..uitlaat wordt er dan niet beter op...
kun je geen spruitstuk draaien..zodat je je carb de andere kant opricht...
Gebruikersavatar
üntiej#21
forum gebruiker
Berichten: 3658
Lid geworden op: di 25 mei 2004, 19:05
Locatie: Zwolle
Contacteer:

Bericht door üntiej#21 »

Neluhz schreef:kan ook..uitlaat wordt er dan niet beter op...
kun je geen spruitstuk draaien..zodat je je carb de andere kant opricht...


Denk dat je met een zelfgemaakt spruitstuk meer verlies maakt dan zo`n deukje !.. Als het deukje mooi rond en geleidelijk is.. zul je er echt echt geen last van hebben

Gewoon zoals John_W zegt.. deukje in je uitlaat maken.. zodat er voldoende ruimte is.. het kan best :wink:
[img]http://www.wildeman-tweewielers.nl/pics/avater-jeroen.jpg[/img]NMC 2005: 11e | NMC 2006: 5e | NMC 2007: 4e | NMC 2008: 2e | NMC 2009: 1e !
blanco220

Bericht door blanco220 »

hey ik zal dan proberen om een deuk te maken , maar nu kom ik nog niet aan die schroef.wel spijtig.
groeten
Gebruikersavatar
Markie
forum gebruiker
Berichten: 1858
Lid geworden op: za 21 jun 2003, 17:56
Locatie: Kats-Curacao

Bericht door Markie »

je kan bij een spaco alles om zetten naar de andere kant!
Moet je wel wat moeite voor doen!

En even op je gasschuif letten!
K heb het ook een keer moeten doen.
Omdat ik heb dan niet afgesteld kreeg...
Beter 10 minibike's dan 1 gare computer.....
blanco220

Bericht door blanco220 »

hey zou ik hier meer info over kunnen krijgen want zoals ik zei aan de andere kant is dezelfde gat maar hij is dicht moet ik hem dan uit boren en dan tappen van binnen ziet het aan beide kanten hetzelfde uit.en waar moet ik op letten
groeten
Gebruikersavatar
Markie
forum gebruiker
Berichten: 1858
Lid geworden op: za 21 jun 2003, 17:56
Locatie: Kats-Curacao

Bericht door Markie »

Jep,

Gaten boren en nieuw tappen!

+ in de cilinder waar de gasschuif inschuift zit een nokje om je gasschuif te geleiden.
Bij mijn spaco kan ik die er uitdrukken, en aan de andere zat bij mij hetzelfde systeem!
Mocht dat niet zijn kun je hem weg vijlen en aan de andere kant van je gasschuif een gaatje boren met een staafje er door zodat dat je nieuwe geleider wordt!.

De gaten die aan de andere kant open zijn kun je opvullen met devcon of kneedbaar metaal.

Let wel op het is makkelijker gezegd dan gedaan... priegeldepriegel werk..
Beter 10 minibike's dan 1 gare computer.....
blanco220

Bericht door blanco220 »

je moet alleen de gat van de stelschroef uitboren en opnieuw tappen of zijn er meer?
groeten
Gebruikersavatar
Markie
forum gebruiker
Berichten: 1858
Lid geworden op: za 21 jun 2003, 17:56
Locatie: Kats-Curacao

Bericht door Markie »

je hebt 2 bouten!

afstelschroef stationair en afstelschroef lucht!
Beter 10 minibike's dan 1 gare computer.....
blanco220

Bericht door blanco220 »

kan ik niet alles orgineel laten gelijk het is en alleen de stationair stelschrroef
veranderen of moet je alles veranderen
groeten
Plaats reactie