Zelfbouw Peugeot 70cc

Zelfbouw bikes gerelateerde vragen - Home made bikes related questions

Moderators: Patrick, Lg tweewielers, minipower, DMZohrab

Plaats reactie
Xigh

Zelfbouw Peugeot 70cc

Bericht door Xigh »

Hallo, ik ben op dit moment de eigenaar van de zoveelste chinees en hij bevalt niet, klaar. Het is te duur om hem een beetje aangenaam te laten lopen en ik heb er naar mijn zin teveel problemen mee en het blok is niet gangbaar genoeg om er goeie onderdelen voor te krijgen die betaalbaar zijn. Een uitlaat is al 100/150 euro en voor dat geld kan ik dus een heel blok kopen.
Dus nu was ik wat aan het denken aan zelfbouw, omdat dat de meest logische stap is naast een fabrieksbike. Nou heeft een vriend van me een Peugeot Buxy met een 70cc cilinder. Hij reed iets over de honderd met dat blok (autoteller). Maar omdat hij met een nieuw project bezig is en een beetje huiverig is tegenover de scooter omdat hij achterover geklapt is omdat hij het gas bij wegrijden te ver open trok.
Hij wil graag 135 euro voor het blok, maar omdat hij ruimte wil hebben krijg ik de rest van de scooter erbij (helemaal afgeragd, maar het frame is nog zeer netjes). Ook krijg ik standaard cilinder erbij en een shitload aan onderdelen zoals een extra carburateur.
Er zit een 12mm carburateur onder en de cilinder is nog niet helemaal ingereden.

Is dit een goed blok om mee te zelfbouwen? Het zou qua maten onder m'n chinees passen en m'n idee om de snelste chinees te krijgen zou dan waarheid kunnen worden, maar ik vermoed dat het frame helemaal krom getrokken word als ik dat doe dus moet ik waarschijnlijk een ander frame.

Ik moet een subframe hebben om het blok goed aan m'n frame te krijgen, maar misschien zou ik het subframe wat er al op zit over kunnen zetten. Ik moet verder de bobine nog goed maken maar daar zijn genoeg mensen die ik daarover kan vragen.

Dus eigenlijk zou ik graag tips en adviezen krijgen. Is 135 wel een goede prijs? En dat soort dingen. Ik moet er wel bij zeggen dat ik geen technisch wonder ben, ik weet een aantal standaard dingen en ik heb geen ervaring met lassen. Is dit project te realiseren met een elektroden lasapparaat? Is het verder toegestaan om hiermee aan officiele wedstrijden zelfbouw mee te doen en wat is de beste manier van aandrijving?

Hier wat foto's van subframe en blok.
Afbeelding
(sorry extreem slechte foto, maar links van het plaatje zie je de cilinder en wat je het beste ziet is dus dat subframe)

Afbeelding
Hier de rechterkant van het blok en je ziet het vliegwiel

Afbeelding
De linkerkant van het blok, de variateur is eraf, maar die krijg ik er wel bij.

Een hele hoop vragen, maar alvast bedankt,
Thijs
Gebruikersavatar
Marvin15
forum gebruiker
Berichten: 910
Lid geworden op: wo 08 sep 2004, 20:37
Locatie: Schalkhaar
Contacteer:

Bericht door Marvin15 »

Ik zou er niet aan beginnen als ik jou zo hoor. Zo als ik het kan horen heb je er niet al teveel verstand van.. Kan ook zijn dat ik het fout heb offcourse.
Maar dat verhaal van nog niet ingereden vertrouw ik niet. Of de cil is al ver heen...
Want als je 100 op autoteller rijd, en met een wheelie achterover klapt, dan ben je niet bepaald aan het inrijden ofzo :roll:
Xigh

...

Bericht door Xigh »

Ik heb er inderdaad niet erg veel verstand van, maar ik wil het wel leren. Ik heb wel vertrouwen in die jongen, dat wel maar ik wou graag weten of het mogelijk is om dit te bouwen en waar ik op moet letten. Bedankt voor je reactie wel :)
wevie666

Bericht door wevie666 »

Lees het topic van *HANK* even door. Hij heeft ook een minibike op basis van een scooterblok. Dan wordt het allemaal een stuk duidelijker.

Succes!
Gebruikersavatar
ruud
forum gebruiker
Berichten: 3631
Lid geworden op: za 03 mei 2003, 12:11
Locatie: Motor: GRC RR

Re: ...

Bericht door ruud »

Xigh schreef:Ik heb er inderdaad niet erg veel verstand van, maar ik wil het wel leren. Ik heb wel vertrouwen in die jongen, dat wel maar ik wou graag weten of het mogelijk is om dit te bouwen en waar ik op moet letten. Bedankt voor je reactie wel :)
Waarom zou je er niet aan beginnen dat is onzin tijdens het bouwen leer je juist erg veel lijkt mij zo en je hebt hulp genoeg op het forum.
Ik geloof dat Sleutel (Van het forum)en ook eerst wim als ik me niet vergis dit zelfde blok gebruikten.
Dit is de motor van sleutel:
Afbeelding

Succes er veder mee
[color=#0000FF]Grc RR minimoto racing[/color]
Gebruikersavatar
doede46
forum gebruiker
Berichten: 1818
Lid geworden op: di 22 feb 2005, 22:53
Locatie: Mantgum/Hilversum

Bericht door doede46 »

als ik me niet vergis was dit een zundapp blok :oops: maar kan het fout hebben
Xigh...je kan altijd bij mij kome lasse he :P
MvG DoeDe
-------------------------------------------------------
I’d like to smell burned rubber in the morning!!
-------------------------------------------------------
Gebruikersavatar
*HANK*
forum gebruiker
Berichten: 1375
Lid geworden op: di 12 okt 2004, 21:14
Locatie: LEKKERKERK

Bericht door *HANK* »

Hallo

Het is allemaal te maken, maar je moet wel kunnen beschikken over een draaibank en een freesbank, daarnaast is het van belang om het een en ander eerst op tekening te zetten dit om een goede maatvoering te krijgen, daarnaast moet je nauwkeurig werken zeker met het koppelings gedeelte, als dit bv 0,4 mm uit het midden zit dan gaat dat heeeeeel veeeeel koppelingen kosten.
Maar het is allemaal mogelijk om te maken, en is daarnaast ook heel leuk op te maken.
Gr HK Racing.

NK 2006 5e geworden.
NK 2007 9e geworden.
NK 2008 Bike overgedragen aan Patricia en 6e geworden.
NK 2009 rijder Patricia 3e geworden!!!!!!!
NK 2010 rijder Patricia Kampioen Zelfbouw water!!!!!!!!
NK 2011 rijder Patricia 3e geworden!!!!!!!!
puchrider

Bericht door puchrider »

hallo

ik zou nog veel rondkijken in bijv. het toppic van hank ofzo want het is wel een heel project om een scooterblok op een minibike te maken. je kan ook met iemand van het forum afspreken die ook al ooit zoiets heeft gemaakt en dat je daar dan heengaat om ideen op te doen. want als ik zo lees dan heb je nog niet zoveel verstand van zelfbouwen enzo (correct me if i'm wrong)

MVG stan hurkmans
Gebruikersavatar
Lg tweewielers
Moderator
Moderator
Berichten: 7532
Lid geworden op: za 05 mar 2005, 20:16
Locatie: beekbergen
Contacteer:

Bericht door Lg tweewielers »

Hey ,

Ten eerst is het wel moeilijk om een scooter blok te gebruiken bij de bouw van een mini bike , mits je zelf ervaring hebt in draaien en freezen enz of dat je iemand kent die het doet .

En een peugeot blok is niet goed te gebruiken voor een mini bike, de inlaat van een peugeot blok is goed gepositioneerd voor normaal weg gebruik maar niet voor racerij .

Tevens is het ook een vertikaal blok en moet in samenstelling met de carburateur onder een andere hoek liggen dan het orgineel en zou dus niet fijn kunnen lopen.

Volgens mij bedoelt hij ook het hele blok onder de mini te maken inclusief het achterwiel :?

Ik zou gewoon beginnen met een puch mini bike en veel lezen op dit forum en later / ondertussen beginnen met de bouw van een scooter blok mini bike

*Lg*
'The eye in the Sky'

Bekijk ook de website
[url=http://www.freewebs.com/lgtweewielers]www.Lgtweewielers.tk[/url]
Xigh

...

Bericht door Xigh »

Jah ik ben dus niet eigenaar van een draaibank en dat soort dingen, I guess dat het dan vrij hopeloos is. Ik wilde niet het achterwiel van een scooter nemen, echt alleen het blok en ook zonder variateur. Qua maten is het blok niet erg veel groter dan het blok wat ik nu heb (standaard chinees blokje). Maar ik ben nogal simplistisch om te denken dat ik gewoon het blok er stevig onder kan zetten en recht en dan de verbinding met koppeling (die ik dus wou laten maken door *HANK*) en tandwielen naar m'n achteras. Maar het is dus meer dan dat?
wevie666

Bericht door wevie666 »

Ik denk dat het erg lastig word, ook omdat je al een bestaand frame hebt.
Misschien is het dan het handigste om een compleet nieuw frame in elkaar te lassen, en dat je dan de wielen, voorvork en kappen van je chinese minibike gaat gebruiken.

Succes

Gerben
Gebruikersavatar
Lg tweewielers
Moderator
Moderator
Berichten: 7532
Lid geworden op: za 05 mar 2005, 20:16
Locatie: beekbergen
Contacteer:

Bericht door Lg tweewielers »

Hoi ,

Volgens mij maakt *HANK* die dingen niet ,

En je kan beter een snelle puch / mini maken dan met een scooter blok aangezien de onderdelen GIGANTISCH duur zijn !

Er gaat ontzettend veel tijd voor *HANK* in zitten om het voor jouw te maken, en het is zeer specialistisch werk dus ook niet goedkoop .

Een puch blok is wel te maken onder een chinees ( heeft een vriend van mij ook , dan kan je lekker snel rijden en het gaat ook lang mee .

Dan laat je door *HANK* je koppeling verbouwen en als je zelf geen rivicie kan kan je mij wel een PB sturen .

Ik kan Carters tunen , stralen , reviceeren enz enz .

Het is dus beter om een puch blok te nemen of je chineese blok om te bouwen naar een mooi race blokje

*Lg*
'The eye in the Sky'

Bekijk ook de website
[url=http://www.freewebs.com/lgtweewielers]www.Lgtweewielers.tk[/url]
Xigh

...

Bericht door Xigh »

Jah dat bedoelde ik dat *HANK* m'n koppeling zou afstellen enzo. Maar ik hoor het al, het is niet goed te doen :) TNX voor de antwoorden in ieder geval.
Plaats reactie